My female freedom

Kamroen Farzan, founder Breastflower

Veel liefs van mij aan jou!
Hallo mooie vrouw!


Breastflower is een borstjuweel voor jou, voor mij, voor ons. Als symbool voor onze innerlijke kracht, vrijheid en vrouwelijkheid.

Ik ben Kamroen Farzan en ik ben blij met jouw aandacht voor Breastflower. Een borstjuweel dat je draagt op momenten dat je daar behoefte aan hebt. Want jij kiest je eigen pad en leeft jouw leven, met liefde voor jezelf en voor anderen. Ik wil mijn verhaal graag met je delen om jou te inspireren om je eigen manier en kracht te ontdekken of te versterken. Omdat ik geloof dat elke vrouw vanuit haar kracht probeert verder te gaan na borstkanker en een mastectomie.


Het moment in mijn leven dat ik de diagnose borstkanker kreeg 

In januari 2018, op mijn 51e, heb ik mij de voor eerste keer laten testen via het Bevolkingsonderzoek naar Borstkanker. Toen kreeg ik te horen dat het foute boel was. Ik kreeg een week na de test een telefoontje van mijn huisarts, die mij vertelde dat er een vlekje was ontdekt in mijn linkerborst. Dan stort op dat moment je wereld in. Ik kon niet geloven dat het mij trof. Het voelde heel onwerkelijk. Je wordt als het ware in een rijdende trein geduwd en je mag na je operatie weer uitstappen. In hetzelfde jaar dat ik borstkanker en de borstamputatie kreeg overleed ook mijn vader met wie ik een innige band had. Het was zoveel om te verwerken dat ik somber en neerslachtig werd. Ik heb het toen heel moeilijk gehad. Ik koos ervoor om te stoppen met het werk dat ik toen deed om na te denken over mijn leven. Gelukkig kreeg ik na een tijd steeds meer kracht en positiviteit en voelde me dankbaar dat mijn lichaam de borstkanker had overwonnen. Tijdens dat proces is ook het idee ontstaan van Breastflower. 


Hoe ik op het idee kwam voor Breastflower

Ik sta helemaal achter mijn keuze voor een borstamputatie. Maar ik merkte dat ik op sommige momenten als ik naakt was niet geconfronteerd wilde worden met mijn litteken. Er zijn dagen dat je het allemaal prima vindt en dat je litteken oké voor je is, maar er zijn ook momenten dat het litteken je stoort of belemmert. Bijvoorbeeld in je kledingkeuze, zoals het dragen van dat leuke laag uitgesneden bloesje of topje. Of bijvoorbeeld in bed bij intimiteit. Op een avond lag ik in bed en viel mijn oog op een bloemcorsage op mijn kaptafel. Ik kreeg een ingeving, pakte de corsage op, ging voor de spiegel staan en hield hem voor mijn litteken. En toen gebeurde er iets heel speciaals ... Ik kreeg zo'n fijn gevoel van de aanblik van mezelf. Ik zag geen litteken meer, maar een complete lichaamsvorm met twee borsten. Superorigineel en sierlijk, een soort borstjuweel. Ik zette mijn handen in mijn zij en voelde me zo mooi en krachtig en trots. Ik straalde. Vanaf dat moment is het idee voor Breastflower geboren.


Mijn wens om Breastflower te delen met andere vrouwen met een borstamputatie

Ik heb Breastflower eerst als prototype zelf in elkaar gezet en gedragen als borstjuweel op mijn litteken. Toen ik merkte wat voor positief effect Breastflower op mij had, hoe blij ik ervan werd en hoeveel zelfvertrouwen ik kreeg, wilde ik dit gevoel ook heel graag delen met andere vrouwen die net als ik een borstamputatie hebben. Ik wil vrouwen ook graag een keuze geven, als aanvulling op hun lingerie. Met Breastflower wil ik laten zien dat mastectomie niet raar, negatief of zelfs eng is. Maar dat je zelf de vrijheid hebt om te kiezen of je je litteken wilt verfraaien. Daardoor heb je zelf de regie en dat geeft kracht. My female freedom.

Ik ben geopereerd aan mijn borstkanker in het specialistische borstkankerziekenhuis Alexander Monro in Bilthoven. Mijn chirurg Liesbeth Veenendaal heeft mij erg geholpen bij mijn keuze voor een borstamputatie. Toen ik Breastflower verder ging ontwikkelen, wilde ik het ontwerp ook laten testen door vrouwen met een borstamputatie. Ik heb toen contact opgenomen met het Alexander Monro Ziekenhuis en zij hebben mij in contact gebracht met vijf vrouwen die daar ook zijn geopereerd. Verschillende vrouwen van 28 tot 64 jaar. Met deze vrouwen heb ik Breastflower verder getest en ze zijn allemaal heel enthousiast geworden van Breastflower. Zij bevestigden het bijzondere positieve gevoel dat ik zelf met Breastflower heb: het luxe feel good-aspect dat Breastflower je geeft, maar ook het gevoel van je innerlijke kracht, vrijheid, vrouwelijkheid, en ook de fun is uniek. Ze zijn inmiddels allemaal fan geworden. Mijn motivatie om Breastflower te creëren is om mijzelf en andere vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan positieve energie te geven om onze eigen vrouwelijkheid te versterken. Ik wens dat vrouwen zich met Breastflower mooi voelen en zullen stralen.


Optimisme, vrijheid en kracht!

Ik heb me enorm gesterkt gevoeld door mijn gezin; mijn man en vier kinderen en ook mijn ouders en broers en zussen, familie en schoonfamilie. Ze hebben mij hun onvoorwaardelijke liefde gegeven. En ook mijn vrienden en collega’s met hun liefde, aandacht, de gesprekken, de kaartjes, de Whatsapp-berichtjes.

Ik heb gevoeld en gemerkt wat liefde voor je kan doen. Voor mij was liefde mijn anker tijdens de operatie en daarna in mijn herstel. 

Breastflower geeft mij veel positiviteit en optimisme in mijn leven. Ik sta iedere dag blij op om met passie het verhaal van Breastflower te mogen vertellen. Breastflower brengt mij op verschillende manieren liefde in mijn leven, liefde voor mijzelf en andere mensen. Dankzij Breastflower heb ik ook een heleboel nieuwe mensen in mijn leven gekregen die mij en Breastflower een warm hart toedragen. Door hun hulp, geloof, steun en adviezen mag ik iedere dag het verhaal van Breastflower vertellen. Ik ben hier eeuwig dankbaar voor!

Er zijn momenten dat ik terugdenk aan deze heftige periode. Ik word hier nog dagelijks aan herinnerd door mijn litteken, zij het nu dat ik er trots op ben dat ik borstkanker heb overleefd en dat ik een nieuwe kans heb gekregen om te mogen leven. Daarom wil ik Breastflower als borstjuweel graag laten zien, want daarmee toon ik mijn levenslust en kracht.

Breastflower staat symbool voor mijn innerlijke kracht, vrijheid en vrouwelijkheid. Met Breastflower wil ik ook laten zien dat mastectomie niet raar, negatief of zelfs eng is. Maar dat je zelf de vrijheid hebt om te kiezen hoe je omgaat met je borstamputatie en litteken na borstkanker. Daardoor heb je zelf de regie en dat geeft kracht. Mijn slogan is ook ‘My female freedom’.
 


Mijn ambities en levensdoelen 

Breastflower heeft mij na een verdrietige periode in mijn leven na borstkanker en borstamputatie een bezieling gegeven om mijn leven te leiden met een mooi doel: ik wil graag iets kunnen betekenen voor andere vrouwen met borstamputatie en in maatschappelijke en sociale zin een bijdrage leveren. Mijn vader zei altijd “Wij zijn één." Ik denk altijd aan hem.
 


Breastflower is een cadeau

Breastflower heeft een symbolische vorm van een borst en een bloem. Een bloem roept geluk op, als cadeau of als versiering. Want iedereen wordt blij van bloemen. De naamassociatie met een bloem heb ik gekozen omdat ik Breastflower zie als een cadeau voor mezelf, voor mijn moed, kracht en levenslust. Breastflower heeft alles te maken met trots, je mag het zien, ik ben er trots op dat ik mag leven! Als eerbetoon aan mijn moeder heb ik mijn eerste model naar haar genoemd: 'Rose' uit de Classic Collection.

Ik hoop dat Breastflower ook voor jou een cadeau mag zijn, een manier om het leven te vieren. Of een cadeau voor een dierbare, om haar te steunen en haar positieve energie te geven.

Dat ik mijn litteken kan bedekken met een prachtig borstjuweel wanneer ik dat wil, maakt dat ik mij mooi, uniek en bijzonder vrouwelijk voel. Mijn vrouwelijkheid zit in de vrijheid om mijn eigen keuzes te maken, mezelf mooi te maken en de condities te scheppen waarin dit kan. Daarom is de slogan van Breastflower ‘My female freedom’: vanuit vrijheid ontstaat ook de kracht om te kiezen hoe je wilt leven.

Ik hoop dat Breastflower je optimisme geeft om alles te doen en te beleven waar je voor kiest. Dat Breastflower een aanvulling vormt op de leuke momenten in je leven, en een symbool mag zijn voor jouw innerlijke kracht, vrijheid en vrouwelijkheid. En, heel belangrijk: ik hoop dat Breastflower je laat stralen en voelen dat je geliefd bent!

Als je jouw verhaal met mij wilt delen of als je een vraag of suggestie hebt, voel je vrij om contact met mij op te nemen via kamroenfarzan@breastflower.com. Ik hoor graag van je!

Liefs,
Kamroen Farzan

Lees meer verhalen
© Copyright 2024 alle rechten voorbehouden Breastflower