My female freedom

Wat is Breastflower?

Wat is Breastflower?

Breastflower is een haute-couture borstjuweel voor vrouwen met een borstamputatie. Breastflower is niet bedoeld als vervanging voor een prothesebeha, maar als luxe feel-good-accessoire voor een elegant en vrouwelijk accent.


Wanneer draag ik Breastflower?

Breastflower is voor de momenten dat je geen protheselingerie wilt dragen en jezelf een luxueuze ervaring wilt geven. Hoe en wanneer precies, dat is helemaal aan jou. Je kunt Breastflower onder je kleding dragen, zichtbaar als subtiele eyecatcher of juist als een verborgen cadeautje voor jezelf. Of tijdens intieme momenten met je partner, voor een bijzondere en vrouwelijke beleving.


Van welke materialen wordt Breastflower gemaakt?

Bij Breastflower staan kwaliteit en luxe voorop. Breastflower wordt dan ook gemaakt van hoogwaardige materialen en stoffen, waaronder kant, zijde, satijn, Swarovski-kristallen, en een vulling van katoenen fiberfill. Elke Breastflower wordt met de hand gemaakt in Breastflower’s atelier in Nederland.


Hoe bevestig ik Breastflower?

Breastflower wordt direct op de huid van de mastectomie (borstamputatie) gedragen en op haar plek gehouden met behulp van Breastflower-Bevestigingstape. Je hebt dan ook geen last van knellende of strakke bandjes op de huid. Hierdoor draagt Breastflower erg licht en comfortabel en kun je je volledig vrij bewegen. Lees hier meer over hoe je Breastflower draagt en bevestigt.


Waar is Breastflower verkrijgbaar?

Breastflower is online verkrijgbaar in onze eigen webshop op www.breastflower.com. Bovendien kan je Breastflower op een aantal locaties in Nederland proberen en passen worden. Een overzicht van deze paspunten kan je vinden op onze website.


Wat is Breastflower-Bevestigingstape?

Breastflower-Bevestigingstape is een zachte, huidvriendelijke plaktape met een dubbelzijdige werking. De tape is flexibel, ademend en speciaal voor deze toepassing ontwikkeld. Breastflower-Bevestigingstape voldoet aan strenge veiligheidsnormen en is geschikt voor contact met de kwetsbare huid.


Is de Breastflower-Bevestigingstape herbruikbaar?

Elke Breastflower-Bevestigingstape is meerdere keren te hergebruiken. Het precieze aantal is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de duur van elk gebruik en de mate waarin de huid vrij van vet en vocht is. We adviseren je in ieder geval om de papieren beschermstrip van de Bevestigingstape te bewaren en deze terug te plaatsen op de tape wanneer je je Breastflower niet gebruikt. Zo voorkom je uitdroging van de tape en heb je nog langer plezier van het plakcomfort.


Waar is Breastflower-Bevestigingstape verkrijgbaar?

Elke bestelde Breastflower wordt geleverd inclusief drie stuks Breastflower-Bevestigingstape. Daarna is Breastflower-Bevestigingstape na te bestellen in onze eigen webshop op deze pagina.


Kan ik ook andere soorten tape gebruiken om Breastflower te bevestigen?

Om een optimaal en veilig gebruik van Breastflower te garanderen, raden wij je af om gebruik te maken van andere plaktapes dan de Breastflower-Bevestigingstape.


Wat is Breastflower’s missie?

Als pionier op het gebied van borstjuwelen hoopt Breastflower de negatieve sfeer rondom borstkanker en borstamputatie een stukje te kunnen doorbreken. Er wordt over het algemeen niet openlijk over borstamputatie gesproken. Het wordt soms als raar, negatief of zelfs eng gezien, terwijl we juist onze innerlijke kracht, vrouwelijkheid en zelfvertrouwen mogen benadrukken na het overwinnen van borstkanker! Breastflower wil een nieuw geluid laten horen door verhalen van inspiratie, trots en optimisme van vrouwen die mastectomie hebben ondergaan te verzamelen en te delen. Lees een aantal van deze verhalen hier!


Waarom is het belangrijk om een nieuw geluid te laten horen met betrekking tot mastectomie?

Mastectomie zonder reconstructie lijkt niet altijd als volwaardige optie te worden gezien. Vrouwen die een borstamputatie ondergaan ervaren vaak dat er in hun omgeving stilzwijgend vanuit wordt gegaan dat ze voor een inwendige prothese kiezen. Dit beïnvloedt hun keuzeproces. Sommigen van hen vinden achteraf dat zij de keuze voor een reconstructie te snel hebben gemaakt, zonder andere opties goed overwogen te hebben. Door mastectomie zonder reconstructie onder de aandacht te brengen hoopt Breastflower te kunnen bijdragen aan het wegnemen van de druk en vooroordelen rondom dit onderwerp. Zo kunnen vrouwen zich vrijer voelen om vanuit hun eigen gevoel een beslissing te nemen als ze voor de keuze komen te staan.


Breastflower. My female freedom!
Lees meer verhalen
© Copyright 2024 alle rechten voorbehouden Breastflower