My female freedom

KVK Innovatie Top 100

De KVK Innovatie Top 100 is een jaarlijkse competitie voor innovatieve ondernemers. Bedrijven met een innovatief product of dienst maken kans om hiervoor genomineerd te worden. Breastflower doet dit jaar ook mee aan deze race!
 


Wat maakt Breastflower innovatief?


Breastflower is een innovatief product omdat het een lingerie-en-prothese-in-1 is, het eerste borstjuweel voor vrouwen met een borstamputatie. Breastflower dient zowel als opvulling als camouflage. Wat Breastflower uniek maakt, is dat het direct op het ontbrekende borstgedeelte wordt bevestigd door middel van een littekenherstellende bevestigingstape, die speciaal is ontworpen voor het borstjuweel. Breastflower camoufleert het litteken en completeert het silhouet.

Breastflower camoufleert het litteken wanneer een vrouw naakt is. Daarnaast is de bevestigingstape littekenherstellend. Verder wordt het silhouet van de borst(en) hersteld door het volume van Breastflower. Breastflower is zodanig ontworpen dat het aansluit bij het algemene lingeriemodebeeld.

 

Wat is het belang van deze innovatie?


Wereldwijd wordt 1 op de 8 vrouwen geconfronteerd met de diagnose borstkanker. Een gedeelte van deze vrouwen moet een borstamputatie ondergaan en het merendeel voelt zich hierna onzeker over hun lichaam en hun seksualiteit. Dit heeft gevolgen voor hun sociale, fysieke en mentale welzijn en hun functioneren in de maatschappij. Als aanvullende lingerie-en-prothese-in-1 draagt Breastflower bij aan het mentale en fysieke welzijn van deze vrouwen. Breastflower hoopt een positieve bijdrage te leveren aan hun zelfbeeld en herstel na het overwinnen van borstkanker.

Breastflower’s missie is dan ook om elke vrouw zich mooi te laten voelen na een borstamputatie. Breastflower wil graag positieve energie uitdragen en overbrengen naar elke vrouw, om hen eraan te herinneren dat ze zich zelfverzekerd mogen voelen over wie ze zijn, hun uiterlijk, hun lichaam, hun geloof, etc. Iedereen is mooi en prachtig is op haar eigen manier!

Lees meer verhalen
© Copyright 2024 alle rechten voorbehouden Breastflower