My female freedom

Melissa over Breastflower

"Leef en laat leven om te genieten van het leven!"

Hallo,

Ik heet Melissa en dit is mijn verhaal dat ik graag met je wil delen.

Met slechts 23 lentes jong heb ik na een lange periode van ziekenhuis in en ziekenhuis uit in november 2013 een borstamputatie/mastectomie ondergaan. Een moeilijke, vrijwillige, beslissing die mij uiteindelijk verder geholpen heeft en mij een leefbaar leven heeft teruggegeven. 

Ik leed aan een heftige vorm van mastopathie en ben drie keer geopereerd aan mijn borst en in 8,5 jaar tijd heb ik bizar veel verschillende behandelingen moeten ondergaan in diverse ziekenhuizen in binnen- en buitenland.

De borstamputatie/mastectomie heeft mij van mijn extreme pijn afgeholpen en ik ben enorm dankbaar dat ik die moeilijke keus heb kunnen nemen over mijn eigen lichaam. Ik heb veel familie, vrienden en een grote sociale kring om mij heen die mij steunden in deze moeilijke periode. Maar ook kreeg ik vaak (en krijg ik soms nog) te maken met de opmerkingen “Je bent zo jong, je gaat het toch wel laten opvullen?” of “Je neemt toch wel een inwendige prothese?” of “Wanneer heb je je volgende operatie gepland om weer twee borsten te krijgen?” en de ergste opmerking: “Je gaat toch niet altijd zo plat door het leven?” 

Ho wacht, het is mijn lichaam! Voor mij is het het beste om na zoveel jaar problemen te hebben gehad met mijn gezondheid en mastopathie om het, nu het eindelijk goed is, lekker met rust te laten. En nee, ik ga geen siliconen in mijn lichaam laten plaatsen. En nee, ik zal ook geen buikvet o.i.d. verplaatsen naar mijn boezem. Laat me, het is mijn beslissing. Mijn leven. Leef en laat leven, dat is mijn quote voor het leven. Ik ben zelf blij met mijn beslissing en dat is alles wat telt. Want hoe fijn is het als je gewoon jezelf mag zijn?

Via Liesbeth (vriendin van mijn moeder) kwam ik in aanraking met Kamroen. Zij vertelde over Breastflower en liet mij haar creatie zien. Ik was nieuwsgierig maar niet direct razend enthousiast. Ik wilde de Breastflower wél heel graag testen omdat ik het belangrijk vind dat er bewustzijn wordt gecreëerd over mastectomie. Bewustzijn over de vrijwillige keuze om geen implantaat te nemen en bewustzijn over het feit dat je blij mag zijn met jezelf en het lichaam dat zich na zo’n ingrijpende operatie weer zichzelf en sterk voelt. Dus ik zei volmondig ‘JA’ toen Kamroen vroeg of ik aan haar testpanel wilde deelnemen. 

En toen kwam het moment daar dat ik zelf de Breastflower ging opplakken en uittesten. Het voelde voor mij heel dubbel. Want waarom zou ik mijn litteken bedekken als ik samen met mijn man ben? Waarom zou ik het niet gewoon bij mijn reguliere prothese houden, ik ben toch tevreden met mezelf? De twijfel sloeg toe maar ik had gezegd dat ik de Breastflower zou testen dus ging ik dat ook doen!

Na het opplakken bekeek ik mijzelf in de spiegel en bedacht dat dit wel heel bijzonder was. Een kale plek met een groot litteken werd een uniek en vrouwelijk gedeelte op mijn lichaam. Iedereen die mij kent weet dat ik ontzettend van bloemen hou, dus dit paste perfect bij mij. Ik voelde mij ontbloot een stuk zelfverzekerder en wilde het niet direct verstoppen. Ik voelde mij speciaal en dat is précies waar Breastflower in mijn ogen voor staat. Jij mag er zijn! Jij bent bijzonder en mastectomie is een noodzakelijk kwaad. Het is maar net hoe jij er zelf mee om gaat. Ik vergelijk het met mijn favoriete parfum. Ik heb het niet nodig, maar man wat voel ik me goed als ik het opspuit. Zo is het ook met Breastflower. Ik mag er zijn met slechts één borst, maar wat voelt het fijn om jezelf met Breastflower extra mooi te voelen! 

Mijn gebruikerservaring is dus positief. Naast de positieve effecten van de Breastflower op je geest is het ook nog eens heel gebruiksvriendelijk en prettig te dragen. Ook de plaktape voelt prettig aan. Ik heb met veel plezier meegedaan aan een fotoshoot van Breastflower (zie hieronder alle foto's).

Lieve Kamroen, bedankt dat je contact met mij hebt gezocht en dat je mij hebt laten ervaren dat mastectomie niet alleen negatief, raar of zelfs eng is. Nee, wij vrouwen hebben de vrijheid om te zijn wie we zijn en ons leven te leven zoals wij dat willen: female freedom! 

Liefs,
Melissa


Lees meer verhalen
© Copyright 2021 alle rechten voorbehouden Breastflower